آموزش وردپرس
خانه / پزشکی / علت های تلخی دهان در دوران بارداری

علت های تلخی دهان در دوران بارداری

علت های تلخی دهان در دوران بارداری

یکی از علائم شایع در سه ماهه اول بارداری در برخی زنان حامله، تلخی دهان یا ترش و یا طعم فلز در دهان است.یکی از علائم شایع در سه ماهه اول بارداری در برخی زنان حامله، تلخی دهان یا ترش و یا طعم فلز در دهان است که این بدمزگی دهان به طور مداوم در کل روز وجود دارد، چه غذایی بخورید و چه نخورید.

علت های تلخی دهان در دوران بارداری

تلخی دهان در بارداری

علت های تلخی دهان در دوران بارداری

تلخی دهان در دوران بارداری

یکی از علائم شایع در سه ماهه اول بارداری در برخی زنان حامله، تلخی دهان یا ترش و یا طعم فلز در دهان است.

دوران بارداری
یکی از علائم شایع در سه ماهه اول بارداری در برخی زنان حامله، تلخی دهان یا ترش و یا طعم فلز در دهان است که این بدمزگی دهان به طور مداوم در کل روز وجود دارد، چه غذایی بخورید و چه نخورید.

برای بدمزگی دائمی دهان در برخی زنان باردار، دلایل متعددی ذکر شده است.بیشتر مطا لعات افزایش هورمون استروژن در بارداری را دلیل این بدمزگی می دانند که طعم دهان و بویایی شما را تغییر می دهد.هورمون های بارداری و به خصوص هورمون استروژن، نقش مهمی در کنترل و تعدیل حس چشایی دارند.موقع بارداری، سطح هورمون استروژن و در نتیجه حس چشایی به میزان زیادی تغییر می کند.به علاوه، حس چشایی و بویایی با هم در ارتباط هستند. بنابراین تغییر حس بویایی در بارداری نیز ممکن است باعث بدمزگی دهان شود.برخی بررسی ها می گویند در طی بارداری، جوانه های چشایی روی سطح زبان بزرگ تر می شوند و مزه دهان را عوض می کنند.

تلخی دهان همانند تهوع بارداری بایستی در سه ماهه دوم حاملگی بهتر شود و اگر خوش شانس باشید با هم از بین بروند، زیرا در سه ماهه دوم بارداری، سطح هورمون های بارداری کمی تثبیت می شود.بسیاری از این زنان باردار اظهار می کنند مسواک زدن مرتب دندان ها بدمزگی دهانشان را دور می کند.مکیدن آب نبات نعنایی، جویدن آدامس نعنایی، مکیدن خوراکی های ترش مثل لیموترش و یا آب نبات ترش ممکن است در برخی زنان مفید باشد.

در حالیکه برخی دیگر می گویند مصرف خوراکی های شیرین مثل آب نبات شیرین و خوراکی های نشاسته ای مانند چیپس، این مزه بد دهان را کم می کند.برای کاهش مزه فلز در دهان می توانید موادغذایی اسیدی مانند آب مرکبات، لیموناد و خوراکی های سرکه ای را امتحان کنید.تلخی و بدمزگی دهان در سه ماهه دوم حاملگی بهتر می شوداین موادغذایی نه تنها طعم فلز دهان را کاهش می دهند، بلکه میزان تولید بزاق را در دهان افزایش می دهند.

تلخی دهان

اگر قرص ویتامین و یا املاحی را مصرف می کنید که باعث بدمزگی و تلخی دهان شما می شود، به پزشک خود بگویید تا در صورت امکان، نوع آن را تغییر دهد.هر بار که دندان های خود را مسواک می زنید، روی زبان خود را هم به آرامی مسواک بکشید و یا چند بار در روز آب نمک و یا محلول رقیق جوش شیرین را در دهان خود غرغره کنید.برای درست کردن آب نمک، یک قاشق مرباخوری نمک را در یک لیوان آب حل کنید و برای محلول جوش شیرین، یک چهارم قاشق مرباخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کنید.

این محلول ها PH دهان شما را خنثی می کنند و بدمزگی دهان شما تا مدتی برطرف می شود.بنابراین خوب است این درمان های راحت، ارزان قیمت و مطمئن را در خانه امتحان کنید تا ببینید کدام یکی از آنها برای شما مفید است.البته مهم، حیاتی و لازم است که همیشه هر گونه عارضه و یا علامتی را که در طی بارداری خود مشاهده می کنید، به پزشک متخصص زنان و زایمان خود بگویید تا شما را راهنمایی کند و خدای نکرده مشکل حادی در شما وجود نداشته باشد.

از اولین قرارملاقاتتان با دکتر در دوران بارداری، حرف‌های زیادی درمورد مواد غذایی که باید در این دوران بخورید یا بنوشید مثل کلسیم و اسیدفولیک به گوشتان می‌خورد. اما آیا می‌دانید از چه موادغذایی باید دوری کنید؟توصیه‌های اینچنینی هر سال تغییر می‌کنند و خیلی از چیزهایی که خوردن آنها قبلاً برای خانم‌های باردار اشکالی نداشت الان در لیست موادغذایی ممنوعه برای آنها قرار گرفته است. در اینجا عنوان می‌کنیم که در ۹ ماهه دوران بارداری از مصرف چه موادغذایی اجتناب کنید.

کافئینسال‌های زیادی است که گفته می‌شود مصرف مقدار زیاد کافئین در روز—چه از طریق قهوه، چای، نوشابه، شکلات یا نوشابه‌های انرژی‌زا– در طول دوران بارداری با خطر سقط‌جنین همراه است و تحقیقی که در سال ۲۰۰۸ انجام گرفت، آن را تایید می‌کند. در این تحقیق مشخص شد، زنانی که ۲۰۰ میلی‌گرم یا بیشتر در روز کافئین مصرف کردند (به اندازه ۲ فنجان یا بیشتر قهوه یا ۵ قوطی نوشابه) تا دوبرابر بیشتر از زنانی که اصلاً کافئین مصرف ننمودند، دچار سقط‌جنین شدند. خیلی خوب است که در این دوران از نوشیدنی‌های بدون کافئین استفاده کنید، به‌ویژه در سه ماهه اول بارداری که خطر سقط‌جنین بیشتر است.

پنیر نرمبهتر است از مصرف پنیرهایی مثل پنیر فتا، پنیر بز و سایر پنیرهای نرم خودداری کنید. اما چرا؟ چون ممکن است پاستوریزه نباشند و آلوده به لیتریا باشند باکتری که می‌تواند موجب مسمومیت غذایی شود. این پنیرهای نرم به این علت خطرناک هستند که مثل پنیرهای چدار و پارمزان با فراوری باکتری‌هایشان به طور طبیعی کشته نشده است. و چون زنان باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض بیماری‌های مربوط به موادغذایی قرار دارند که اگر در سه ماهه اول بارداری اتفاق بیفتد ممکن است موجب سقط‌جنین یا زایمان زودرس شود.

گوشت موقع خرید گوشت باید خیلی دقت کنید. خرید محصولات فریزشده و منجمد ممکن است آلوده به لیستریا باشند. به همین دلیل، گوشت‌ها را در آب جوش انداخته و بجوشانید تا باکتری‌های آن کشته شود. و موقع پخت حتماً انواع گوشت را تا متوسط و کامل بپزید. این گوشت‌ها ممکن است آلوده به تاکسوپلاسما باشند که انگلی است که موجب یک نوع عفونت می‌شود و بااینکه نادر است اما ممکن است موجب مرده به دنیا آمدن نوزاد یا یک مشکل حاد برای سلامتی شود.

ماهیاحتمالاً می دانید که جیوه که در بسیاری از ماهی‌ها وجود دارد برای بچه خطرناک است. جیوه یک نوروتاکسین است که رشد مغز جنین را مختل می‌کند. زمانیکه جیوه از آلودگی وارد آب دریا می‌شود، زنجیره غذایی خود را از گیاهان، به ماهی‌های کوچک و بعد به ماهی‌های بزرگ طی می‌کند و آنها را آلوده می‌سازد. ماهی‌هایی که بیشتری مقدار جیوه را دارند باید در لیست غذاهای ممنوعه شما قرار گیرند،

ماهی‌هایی مثل : کوسه، شمشیر‌ماهی، ماهی تن آلباکور و شاه‌ماهی خال‌مخالی. اما همه انواع ماهی‌های تن بد نیستند. اگر عاشق ساندویچ ماهی‌تن هستید، بهتر است از ماهی‌تن‌های کنسروی استفاده کنید که مقدار جیوه آن بسیار کم است و آن را به حداکثر یک یا دو بار در هفته محدود کنید.

اشتباهی که بسیاری زنان باردار مرتکب می‌شوند این است که به کلی از خوردن ماهی خودداری می‌کنند. بعنوان مثال ماهی سالمون یا ماهی آزاد حاوی جیوه نیست و منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا۳ به حساب می‌آید که در طول بارداری نیاز دارید. اما صرفنظر از نوع ماهی که می‌خورید، بهترین راهکار این است که از خوردن هر چیز خام و نپخته خودداری کنید.

تخم‌مرغهیچکس نمی‌گوید تخم‌مرغ که منبعی عالی از پروتئین و موادمغذی خوبی مثل کولین است، نخورید. اما تخم‌مرغ هم در معرض آلودگی به سالمونلا قرار دارد که برای زنان باردار نسبت به بقیه خطرناک‌تر است. بنابراین دقت کنید که نکات ایمنی مربوط به آن را رعایت کنید:

فقط تخم‌مرغی را خریداری کنید که در یخچال گذاشته شده است و هر کدام که شکستگی یا ترک داشت را دور بیندازید. از خوردن تخم‌مرغ عسلی خودداری کنید (بهتر است کاملاً آب‌پز شوند تا نیمرو) و همچنین چاشنی سالاد سزار اگر حاوی تخم‌مرغ خام باشد نیز برای شما مناسب نیست. یادتان نرود خمیر پخته‌نشده کیک و شیرینی را هم مزه نکنید!
الکلتوصیه‌ای که درمورد الکل داده می‌شود کاملاً مشخص است: در سال ۲۰۰۵ وزارت بهداشت امریکا بیانیه‌ای ارائه کرد که در آن از کلیه زنان باردار و آنهایی که می‌خواهند باردارند

شوند خواست که از مصرف نوشیدنی‌های الکلی خودداری کنند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها نیز آن را تایید کرده و عنوان کرد که هیچ مقدار مصرف ایمن از الکل برای زنان باردار وجود ندارد.

شاید پزشک خانوادگیتان بگوید مصرف یک مقدار کم هرازگاهی آن اشکالی نداشته باشد اما بد نیست بدانید که: الکل بلافاصله از جفت عبور می‌کند—یعنی وقتی شما می‌نوشید، فرزندتان هم می‌نوشد. زنانی که مداوم الکل مصرف می‌کنند، فرزندشان را در معرض اختلال جنین الکلی قرار می‌دهند

که موجب ناتوانی‌های یادگیری متوسط تا شدید، ناهنجاری‌های فیزیکی و اختلالات مربوط به سیستم عصبی مرکزی بدن قرار می‌دهد. و در یک تحقیق که در سال ۲۰۰۷ انجام شد، مشخص گردید که بچه‌هایی که مادرشان در طول بارداری الکل مصرف کرده بود، بعدها در دوران کودکی دچار مشکلات رفتاری و اخلاقی می‌شوند.

۴ ماده‌غذایی که باید مصرف کنیدحالا که همه موادغذایی بد و مضر را برایتان توضیح دادیم لیستی از موادمغذی لازم برای زنان باردار را عنوان می‌کنیم که باید در راس سبد خرید روزانه خود قرار دهید.

• امگا۳‌ها : این اسیدهای چرب برای رشد مغز و سیستم عصبی مرکزی حیاتی هستند و می‌توانند خطر افسردگی پس از زایمان را کاهش دهد. بهترین منابع: ماهی سالمون، ماهی کولی، بذرکتان، روغن بذرکتان و برخی برندهای تخم‌مرغ.

• کولین : این ترکیب شبه ویتامین B نقش مهمی در رشد مغز جنین داشته و از بروز نقص‌های مربوط به نخاع جلوگیری می‌کند. بهترین منابع: گوشت قرمز (به استثنای جگر که زنان باردار نبایند بخورند)، جگر مرغ، تخم‌مرغ، دانه سویا و گیاهک گندم.

• فیبر : یک رژیم پرفیبر نه تنها از بروز مشکلات متداول بارداری مثل یبوست و هموروئید جلوگیری می‌کند بلکه به آزادسازی گلوکز در خون نیز کمک کرده و باعث می‌شود تعادل انرژی بیشتری داشته باشید. بهترین منابع: موادغذایی غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات.

• کلسیم : برای استخوان‌هایتان خوب است و زنانی که در رژیم‌غذایی خود به اندازه کافی کلسیم مصرف نکنند، بیشتر دچار مشکلات بارداری مثل فشارخون بالا و پره‌اکلامپسی می‌شوند. بهترین منابع : شیر‌کم چرب، پنیرهای سفت، ماست.

نی نی عسل

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *